Teknologiske Muligheder

PrintGem som PDF
Nr 3 2016

Teknologiske Muligheder

I dette nummer kan du bl.a. læse om: 3D print hos General Electric og mange SMV'er, TWI hos Foss Analytics og hos Vestas Blades, Universal Robots producerer robotter og Satellitter og Droner i Arktis. Der er også nyt fra uddannelserne med bl.a. indlæg fra årets TWI Konference.

Universal Robots fremstiller en ny generation af robotter, som er billigere og lettere at bruge. En relativt lav anskaffelsespris, et 3. parts marked for robottilbehør, mulighed for hurtig omstilling og enkel programmering giver små og mellemstore virksomheder større mulighed for automatiseret, men samtidig fleksibel produktion i små serier med de små, 6-aksede robotter.
3D print er her allerede Der forventes solgt omkring en halv million 3D printere i 2016, og salget fordobles hvert år. Der 3D printes mere end 10 millioner høreapparater, millioner af tandkroner, hundredetusindvis af knogleimplantater, millioner af smykker og tusindvis af dyser til flymotorer og støbeforme til industrien. Alene i 2016 er der introduceret 3D printere, som øger hastigheden med en faktor 100 for plastik og en faktor 10 for metalprint. Så fremtiden er her allerede, og udviklingen går stærkt.
Med grundstenen lagt til Internettet i 1960’erne af det amerikanske forsvar blev der op gennem det 19. århundrede åbnet for en digital revolution, hvor alle pludselig kunne kommunikere med alle.
Noah på fem år lider af en sjælden sygdom uden navn. Hans tilstand forværres, men lægerne kan intet stille op, fordi de ikke har nogen lignende tilfælde at sammenligne med, og derfor ikke kan diagnostisere ham. Men med den banebrydende opfindelse, Internet of DNA, kan lægerne nu sende Noahs DNA-oplysninger ud på Internettet og få svar på, om der findes andre som ham.
Hvor det tidligere kunne tage mange år at bygge en stor satellit, har den teknologiske udvikling gjort det muligt at producere mindre satellitsystemer, som indeholder mere automatik, vejer mindre og bygges af stærkere materialer. En ny satellit kan samles på få måneder og både omkostninger til produktion og opsendelse er faldende. Det kan blive en game-changer for samfundene i Arktis.
Technology has quickly risen from being a supporting facet of day-to-day operations to the very focal point, from which business strategies are developed, and operational excellence is achieved.
Indtryk fra konferencen: Fremtidens digitale produktion og ”Industri 4.0” i Danmark
Målbare resultater, håndgribelige fakta og synlige effekter på bundlinjen, er hvad de fleste virksomheder forholder sig til hver eneste dag. Men hvad sker der, hvis man glemmer følelserne, holdningerne, relationerne og konflikterne? FOSS Analytical har valgt TWI Job Relationer (TWI JR) i deres arbejde med relationerne.
TWI er en gennemprøvet metode til træning, frontlinjeledelse og konstante forbedringer – der med sikkerhed vil forbedre Lean implementerin- gen i virksomheden.
Søg den Danske Supply Chain Pris 2016!
Mange har nok hørt om bitcoin, valutaen uden fysiske penge, som de seneste år har fået et noget blandet ry i spektret fra sikker, fælles valuta til noget, der florerer ukontrolleret på Internettet og blandt andet bliver brugt til afpresning i forbindelse med cyberkriminalitet—men hvad dækker begrebet egentlig over?
Vestas Blades’ fabrik i Lem, Vestjylland har indført TWI Job Instruktion som træningsmetode. En af gevinsterne er en mærkbar forbedring af cost of pure quality – ved at gøre det rigtige rigtigt første gang.
Det vrimler med nye teknologiske muligheder, og ligeledes er der en lang række af institutioner, fonde og udvalg, der gerne vil støtte både udvikling og anvendelse af de mange nye teknologier. Formålene er meget ens eller overlappende: At fremme produktion, innovation, vækst og beskæftigelse i Danmark.
Den 14.september 2016 blev den 4. danske TWI konference afholdt på Aalborg Universitet i København. Konferencen var arrangeret af Business through People i samarbejde med effektivitet.dk