PrintGem som PDF
Nr. 3 2014 Leverandørrelationer

I dette nummer kan du bl.a. læse om Collaborative Logistics - horisontalt samarbejde, Returlogistik – fremtidens profitcenter, Serviceleverancer i verdensklasse hos Apple og om At kunne det med relationer.Der er også nyt om vores konferencer og uddannelser.

Virksomheder oplever globalisering, hurtig teknologisk udvikling, kortere produktlivscyklus, skiftende kundepræferencer, og forstærket konkurrence på de fleste markeder. Som et resultat heraf er flere virksomheder blevet opmærksomme på, at det er næsten umuligt at arbejde alene. Derfor er der en stigende forståelse for, at opbygning af relationer er nøglen til en succesfuld forretning.
Hvad kan virksomhedens returlogistik hjælpe med? Svaret er mangefoldigt. Returlogistik kan give produktionsvirksomheder besparelser på indkøb og produktion, sikre ny omsætning hos både nye og eksisterende kunder på virksomhedens nuværende markeder, samt åbne døre til helt nye markeder, for eksempel de såkaldte emerging markets.
Service1 har en voksende betydning for succes i danske virksomheder og organisationer inklusive de virksomheder, som vi traditionelt omtaler som industri- eller produktionsvirksomheder.
Nedbryd silotænkning, skab et datagrundlag og del dine prioriteter med leverandøren
Kender du dine egne prioriteter? Her er syv gode råd til, hvordan du udnytter din viden om Jeres varesortiment, og opnår et bedre resultat, når du forhandler med leverandører.
Den moderne indkøbsleder er en dygtig tekniker, men han eller hun mestrer også kunsten at samarbejde, opbygge relationer, etablere tillidsrum og fungere som betroet rådgiver for alle andre funktioner i virksomheden. Det fortæller hovedtaler Paula Gildert fra Novartis og CIPS mere om på Den Danske Logistik og SCM Konference den 28. oktobe
Artiklen Vertikale System klynger har tidligere været bragt i DILForientering. Vi finder indholdet meget relevant for Effektivitets læsere og har derfor valgt at inkludere artiklen i dette nummer, hvor netop leverandørrelationer er omdrejningspunkt.
Eventyrlige lokaler dannede rammen om 2014-udgaven af TWI-konferencen, der i slutningen af juni gav inspiration i H.C. Andersen-slottet i Tivoli.
I sundhedsvæsenet er den eneste acceptable fejlrate i princippet nul. Selvom det måske er en utopi, så er det ikke desto mindre målet hos Virgina Mason Medical Centre i Seattle.
The Strategic Management of Resources (SMR) course is the capstone for the APICS Certification in Production and Inventory Management (CPIM) Program.
Bliv certificeret i supply chain management efter internationale standarder
I 2006 udtalte grundlæggeren af Toyotas uddannelses- og træningsdivision, Hr. Isao Kato: ”Hvis man vil have succes med Lean, er man nødt til at lægge stor vægt på udvikling af medarbejdere, og på at gøre ledere i stand til at skabe forbedringer. TWI er et fantastisk sted at starte, selv i dag, og det er den usynlige styrke i Toyotas produktionssystem (TPS).”
You can’t help but to improve. All day. Every day
Returlogistik = forretning + miljø Effektiv returlogistik giver store gevinster for miljø og forretning
En serviceleverandør skal kunne pleje og udnytte relationer. Budskabet er helt parallelt til forventningen til den moderne indkøber, som den beskrives af Paula Gildert i artiklen side 18. I nedenstående artikel beskriver forskeren Melanie Krey en undersøgelse af en række store virksomheder i Danmark. Der ses her både på behovet for kompetencer til at indgå kontrakter og behovet for såkaldt Relations kompetencer.