Servitization

PrintGem som PDF
Nr. 2 2018

Servitization

I dette nummer kan du bl.a. læse: BWSC - vinder Den Danske Supply Chain Pris, Extended Business Model – hos Bruel & Kjær mfl., Ny efteruddannelse i Operations og SCM på DTU og Spring Servitization Conference på CBS. Der er også nyt fra uddannelserne og om TWI & KATA Konferencen den 20. november.

Fokus i værdiskabelsen har traditionelt ligget på fysiske produkter. Men med den nye serviceøkonomi, er fokus flyttet til service som primær værdiskaber.
Extending the business model to include offering not only the product and basic services but also the performance of the product, or even operating that product or service within your customer’s organization is growing. It is called Servitization and offers many opportunities of increased revenue and profit but also stronger customer relations. Many firms are on their servitization journey but too many have not explored the opportunities. This article gives you many insights on what Servitization is and how to do it.
DTU har fået grønt lys af Uddannelses- og Forskningsministeriet til at udbyde en efteruddannelse i Operations og Supply Chain Management. Uddannelsens målgruppe er medarbejdere og ledere, der arbejder med indkøb, planlægning, logistik, produktion, kvalitet, distribution eller service.
BWSC vinder årets Danske Supply Chain Pris for sin Global Supply Chain organisations udvikling over de seneste 2½ år.
Derfor bør transportindkøbere igen gøre logistikken til deres kernekompetence
Virksomheder har i stadig højere grad fået øjnene op for det potentiale, der ligger i at bruge løsning af problemer som et vigtigt middel til at udvikle organisationen og dens medarbejdere. Med en brug af den rigtige systematik i problemløsningen, hvor medarbejderne involveres og bliver trænet, parallelt med løsningen af problemet, får man ikke blot løst et problem, men man får skabt en virksomhed, hvor løbende forbedringer for alvor bliver en del af alles dagligdag.
”I Brasilien tilbage i 2007 hos møbelvirksomheden ScanCom på mit 4. semester på ingeniørstudiet ved Syddansk Universitet, laver jeg et projekt for opstart af ScanComs Lean arbejde. Her stifter jeg første gang bekendtskab med Training Within Industry programmerne.” fortæller John Vellema.
Over tre intense dage midt i den mest solrige maj måned i mands minde blev den 7. Spring Servitization Conference (SSC) afholdt på Copenhagen Business School. Konferencen er forankret ved The Advanced Services Group på Aston Business School i Birmingham, og det var blot anden gang, den afholdes uden for Storbritannien. Sidste år blev konferencen afviklet under høj sol i Luzern i Schweiz, mens det i år var Servitization-teamet på CBS, der var værter, og de gamle ovnhaller i den tidligere kongelige porcelænsfabrik, der udgjorde kulissen.
Hvad er A3? Er det blot et stykke papir i størrelsen 297mm × 420mm, som man kan vælge, når man trykker på print? I denne her sammenhæng er det mest det sidste. Men hos Toyota og andre Lean virksomheder er A3 udtryk for langt mere end blot et stykke papir i en bestemt størrelse.
Vi er til Dansk Industris årlige Produktivitetskonference. Solen skinner fra en skyfri himmel her midt i april. Vi befinder os i naturskønne omgivelser her på Hotel Comwell ved Kolding Fjord. Det må være årets første flotte forårsdag. I år handler det især om forandringsledelse. Eller mere specifikt: ”Hvordan leder vi bedst vores medarbejdere, så de aktivt bidrager til udvikling af gode processer?”
DI, GEMBA Innovation og DTU har sammen udviklet og afprøvet en effektiv innovationsmetode til hardware. Agile Stage-Gate, som metoden hedder, kombinerer agile principper fra softwareudvikling med porteføljestyring fra Stage-Gate®. Agile Stage-Gate er udviklet specielt til mellemstore virksomheder og er afprøvet med succes i tre produktionsvirksomheder.