Produktion i Danmark

PrintGem som PDF
Nr. 2 2016

Produktion i Danmark

I dette nummer kan du bl.a. læse artiklerne: Widex vinder Den Danske Supply Chain Pris, Coloplast speeder processen up fra R&D til volumenproduktion, BoConcept, Louis Poulsen m.fl. strammer forsyningskæderne og MADE styrker produktion i Danmark. Der er også nyt fra uddannelserne bl.a. med TWI konference og Planlægning og styring i en lean organisation.

Danmark vil også fremover have en betydelig rolle som produktionsland på trods af løn- og gageomkostninger, som ligger betydeligt over de fleste andre lande.
Medicovirksomheden Coloplast er blevet skudt i skoene, at de har outsourcet al produktion til lavtlønsområder. Det er da også sandt, at en stor del af produktionsfaciliteterne ikke længere har til huse i Danmark – men faktisk er der stadig en del produktudviklingsproduktion hos Coloplast, der foregår i Danmark.
Danmark har gode muligheder som produktionsland, men det forudsætter, at virksomhederne ”hopper med på” den fjerde industrielle revolution. Denne artikel beskriver de to internationalt førende ”skoler”, som hver giver deres bud på visionerne om fremtidens produktionsvirksomheder.
Høreapparatproducenten Widex har de sidste fem år med succes transformeret sin forsyningskæde. Det har resulteret i Den Danske Supply Chain Pris 2015. Fokus på kultur og menneskelige værdier har banet vejen for transformationen.
”Hvis Danmark fortsat skal være et velstående og dynamisk samfund, skal Danmark også i fremtiden være et stærkt produktionsland.”
MADE vil bringe produktion tilbage på dagsordenen. Den defensive debat om outsourcing skal afløses af en mere offensiv tilgang til at beholde og tilbageerobre produktion, så Danmark igen kendes som produktionsland. DK er et vidensland, men ikke kun et vidensland.
Den 14. september
Dansk Industri skaber mere værdi “I was in Denmark to give a talk for Dansk Industri, which is the Industry Association in Denmark. And by the way – in my experience, one of the very few Industry Associations in the world that actually creates any value.”
Leverandørernes indflydelse på BoConcepts præstationer vokser, og tæt samarbejde med leverandører er nøglen til succes i fremtiden. Derfor deltager virksomheden i DI-projektet Stram Kæden.
The goal of this simulation game is to have you, as participant, experience how production control works in practice, which changes lead to important improvements in throughput time, and what the effect is on the paperwork.
Det BEDSTE af det BEDSTE fra Toyota, Theory of Constraints og Factory Physics©
Den danske producent af nikotintyggegummi har prøvet TWI af i et pilotprojekt. Resultaterne er så lovende, at virksomheden nu vil indføre TWI som struktureret jobtræning på produktionsgulvet i to danske og på sigt en indisk fabrik.
Allerede inden finanskrisen kastede mørke skygger over verdensøkonomien, var outsourcing en naturlig del af de fleste produktionsvirksomheders overlevelsesstrategi. Mantraet var at reducere omkostninger ved flytning af aktiviteter til lavtlønslande. I dag er billedet mere nuanceret.
På Generalforsamlingen i effektivitet.dk den 30. marts 2016, blev 3 nye medlemmer valgt ind i bestyrelsen - Britta Gammelgaard, Professor SCM, CBS, Lars P. Jensen, Lean Partner, HOFOR A/S og Kasper Rasmussen, Management Consultant PA Consulting Group.
Næstformanden bød alle velkommen til generalforsamlingen den 30. marts 2016 i effektivitet.dk.