Fokus i leanudvikling er skiftet fra at fjerne spild til at handle om lean lederskab, KATA og daglig problemløsning – og det er rigtig godt; men når alle de grundliggende ting er på plads, er et jævnt flow stadig et af de helt centrale elementer i lean.

Uden et hurtigt og fleksibelt flow i sundhedspleje, levering af serviceydelser eller varer lykkes det ikke at udvikle en konkurrencekraftig organisation.
Det kræver god forståelse for planlægning og styring
at skabe et virkelig stabilt flow.
Workshoppen giver dig dyb indsigt i vigtige komponenter til at indrette planlægning og styring af flow, så effekterne af lean kan realiseres. Dit udbytte bliver blandt andet:

  • Forståelse af relationerne mellem leverings-/gennemløbstid, belægning og variation.
  • Strategisk dimensionering af forskellige typer af buffere.
  • Hvordan angribes konflikten med at afbalancere kø/lager, ventetid og ressourcer.
  • Forståelse for og valg mellem forskellige planlægningssystemer.

Du deltager i et antal simuleringsspil – blandt andet et heijunkaspil – for at illustrere forskellige væsentlige koncepter til at udarbejde en fremtidig situation (future state). Hvis du har dokumenteret den nuværende situation, og udelukkende baserer den fremtidige situation på at fjerne spild, vil du gå glip af mange af de udbytter, der kan opnås med lean.

Hvem skal deltage?

Workshoppen henvender sig dig, der gerne vil have en dyb forståelse for, hvordan man opbygger planlægning og styring i en lean organisation. Du er for eksempel serviceudvikler, produktions- eller planlægnings-chef, planlægger, organisationsudvikler, leanagent eller leancoach. De fleste eksempler bygger på erfaringer fra vareflow; men workshoppen er også yderst relevant for dig, der arbejder med flow i sundhedssektoren.
Workshoppen er ikke beregnet for dem, der lige har påbegyndt
leanrejse Deltagerne skal kende de grundlæggende elementer i lean, og skal have arbejdet med lean transformation.
Workshoppen gennemføres på engelsk.

Praktisk

Tid: Mandag den 14. september og tirsdag den 15. september 2015.
Sted: Phønix, Fremtidens hus for Læring og Udvikling, Schacksgade 39, 5000 Odense C
Pris: Før 15. august 7.900 kr, derefter 8.800 kr + moms. Prisen dækker materialer, bogen The Lean Toolbox, frokost og forfriskninger; men ikke ikke rejse- og opholdsudgifter.
Se mere og tilmeld dig på www.effektivitet.dk

Kursusledelse

John Bicheno, CFPIM, Buckingham University. Har arbejdet med lean siden 1982, og fra 1999 opbygget verdens første masters uddannelser i lean. Har skrevet flere bøger om lean, blandt andet bestsælgerne ”The Lean Toolbox, 4th edition”, ”The Service Systems Toolbox”, og senest ”The Lean Games and Simulations Book”. Hans dybe og brede viden har bragt ham med i certificeringskommitteen for APICS/CPIM modulet ”Execution and Control of Operations”.

Christian Obbekær, akademiingeniør, CPIM. Har arbejdet med udvikling og implementering af komplekse MRP-systemer, var fra 1982 involveret i væsentlige lean transformationer, og nogle år senere også Six Sigma. Var censor ved maskiningeniør uddannelserne i Danmark og blev senere ekstern lektor ved Ålborg Universitet i lean og logistik. Har fra 2001 været med til at opbygge og udbyde kurser, workshops, lean master classes og konferencer indenfor lean for effektivitet.dk