Outsourcing og Offshoring

PrintGem som PDF
Nr. 1 2014

Outsourcing og Offshoring

I dette nummer brnger vi bl.a. følgende artikler: NNIT - Offshoring 3 år efter - hvordan er det gået?, CBS forsker udfordrer virksomhedernes Komfort-zone, Foss, GN Netcom og FLSmidth Airtech outsourcing/offshoring trends og Roskildefestivalen - effektive og profitable madboder med mindre spild. Derudover kan du selvfølgelig blive opdateret på de aktuelle aktiviteter indfor vores uddannelser.

I blad nr. 2 i 2011 havde vi en artikel om NNIT’s strategiske vision med global sourcing. Det var og er stadig målet, at styrke NNIT’s konkurrenceevne på det farmaceutiske marked og life sciences markedet, at sikre opgaver i fremtiden og at udvikle medarbejdernes kompetencer i en international organisation.
MADE - er en forening, der skal styrke produktion i Danmark gennem forskning, innovation og uddannelse. Foreningen har deltagelse af en række produktionsvirksomheder, universiteter og GTS-institutter og er støttet af DI og private fonde. Målet er, at over 500 virksomheder skal involveres i platformens samlede aktiviteter fra 2014-2019.
Offshoring, forstået som udflytning af værdikædeaktiviteter til udlandet, tilbyder store fordele i form af effektivitetsforbedringer, men er på den anden side også forbundet med betydelige risici. Virksomhedsledere kan derfor opleve, at udflytning af værdikædeaktiviteter bringer dem – og deres medarbejdere – ud af deres ”komfort-zone”.
Det globale marked for fremstillingsvirksomheders outsourcing og off-shoring fremviser tre meget interessante trends: -Outsourcingsmodellerne skifter tydeligt fra “one-stop-shopping” til en aktiv portfolio-model med flere outsourcingsdestinationer som kan komplementere hinanden, og ofte supplere hinanden, -virksomhederne blander outsourcing og offshoring i modsætning til at gøre det til en enten-eller beslutning, og -destinationerne for outsourcing bliver stadig mere afgørende for de outsourcende virksomheders evne til at tilgå, udvikle og levere til nye markeder.
Hvor mange kan sige, at de har høstet gevinsterne fra en outsourcing, en insourcing eller fra en offshoring? Hvis ja, så har det været lige i øjet. Hvis svaret er nej – så er du ikke alene om det. Det er nemlig de færreste, som opnår en gevinstrealisering som følge af outsourcing, insourcing eller offshoring.
De senere år har vi tydeligt mærket, at uddannelsesbudgetterne er blevet mindre. Det har andre også mærket. Vi vil fortsat kunne gennemføre uddannelser på højt fagligt niveau med internationalt anerkendte undervisere indenfor vort område, Operational Excellence.
Svenske PLAN afholder sin årlige konference i Södertälje ved Stockholm den 8 – 9 april. De to dage byder på studiebesøg, workshops, forelæsninger og aktuelle cases.
Det er titlen på svenske Lean Forums konference om Lean Healthcare 2014 i Umeå
Kopenhagen Fur har succes med træning af operatører som platform for innovation, forbedringskultur, bedre arbejdsmiljø samt højere produktivitet og kvalitet.
Dagbog fra deltids MSc-uddannelsen på Buckingham University
Det er svært at forestille sig et mere turbulent miljø at operere i end det, som madboderne på Roskilde Festival kaster sig ud i de 10 dage, festivalen varer. Efterspørgslen er ekstremt uforudsigelig og svinger efter vejr, musikprogram og kundernes luner.
Der stilles større og større krav til ledere i moderne virksomheder; de skal udvikle medarbejdere, afvikle drift og løbende forbedre processer. De overvældende krav får mange nye team ledere til at opsige deres stilling, men to team ledere i Novo Nordisk – Device Manufacturing and Sourcing (DMS) valgte en anden løsning.