Uddannelse

PrintGem som PDF

1 dags TWI basis introduktionsworkshop

Få den grundlæggende viden om TWI (Training Within Industry) og hvordan TWI optimalt kan (og bør) kombineres med Jeres Leanarbejde. På denne 1-dagsworkshop får du indsigt i TWI programmerne, hvordan man løser typiske problemstillinger, og hvordan man forankrer disse i organisationen.

TWI J Programmerne består oprindeligt af 3 programmer: TWI Job Instruktion, TWI Job Relationer og TWI Job Metode. Efterfølgende er der kommet 2 yderligere programmer: TWI Job Sikkerhed (udviklet i Japan) og TWI Problem Løsning.

TWI er grundlaget for Lean Ledelse:

 • TWI Job Instruktion er grundlaget til opnåelse og fastholdelse af standardiseret arbejde.
 • TWI Job Relationer er grundlaget til lean ledelse med respekt for mennesker.
 • TWI Job Metode er grundlaget til løbende procesforbedringer (Kaizen).
Alt for mange virksomheder erkender, at de har haft for meget fokus på værktøjerne i Lean og ikke Lean som en kulturforankring, som i mange tilfælde kræver, at man gen-designer sit ledelsessystem. Her er det, at TWI superviser træning og organiseringen kommer ind, som den manglende nøgle til den langsigtede Lean forandring. Dette har mange danske virksomheder nu erkendt og har derfor arbejdet systematisk med TWI, for at skabe et stærkt fundament i deres lean-hus og derved opnå vedvarende gode resultater. Her kan bl.a. nævnes Post Danmark, Danske Bank, Kopenhagen Fur og Novo Nordisk.

I denne 1 dags TWI workshop vil du lære det grundlæggende omkring TWI J Programmerne, og få indsigt i hvordan andre har forankret disse i deres organisation, og en herpå udviklet 7-trins implementering plan.
Kurset henvender sig til virksomheder og organisationer, der overvejer at opstarte en implementering af et eller flere TWI programmer. 
Træneren på kurset er certificeret, af TWI Institutet i USA.
Kurset afholdes i samarbejde mellem effektivitet.dk og Business Through People (TWI Institut Skandinavien). 

Læringsmål, formiddag: 

 • I en praktisk demonstration vil du via Job Instruktion (JI) opleve, hvordan en person hurtigt kan lære at udføre et helt ukendt job korrekt, sikkert og samvittighedsfuldt.
 • Du lærer, hvordan Job Relationer (JR) programmet lærer folk, hvordan man begrænser medarbejderkonflikter, og hvordan man systematisk kan løse opståede konflikter.
 • Du lærer, hvordan Job Metoder (JM) programmet lærer folk at forbedre produktivitet ved at udnytte tilgængelige ressourcer bedst muligt.
 • Du lærer, hvorfor det er afgørende at benytte TWI til at undervise dine supervisorer og teamledere for at opnå små, daglige forbedringer, for at kunne lede teams, og for at kunne gennemføre Jeres lean strategi.

Læringsmål, eftermiddag: 

 • Du lærer en 7-trins implementeringsproces for TWI, som begynder med omhyggelig udvælgelse af et pilotprojekt, så du får dine medarbejdere og ledelse med ”om bord” inden TWI rulles ud i en større skala.
 • Du lærer, hvordan det første trin i en Lean rejse er at opnå grundlæggende processtabilitet. Når du ved, at et job altid udføres på samme måde, giver det den forudsigelighed, der skal til, før man kan gå videre med de andre elementer af standardiseret arbejde.
 • Du lærer, at offentliggøre resultaterne fra pilotprojektet – inden I går videre med de næste trin TWI implementeringen; de kræver jo interne ressourcer til opfølgende træning og coaching for at fastholde den grundlæggende stabilitet.
 • Du vil lære, hvorfor fortsat succes med TWI er afhængig af støtte fra ledelsen og andre interne ressourcer, så supervisorer bliver i stand til at lave daglige forbedringer og løbende forbedre resultaterne.

Underviser 

John Vellema certificeret TWI Master Trainer fra TWI Instituttet i USA. John har en alsidig mangeårig erfaring omkring sammenhængen mellem produktion, lederskab og det at arbejde igennem mennesker. 

Pris

Kr. 2.995,-ekskl. moms for medlemmer af effektivitet.dk og kr.  3.444,- ekskl. moms for ikke medlemmer. 

Tilmelding

Tilmeld dig her.